Πανήγυρις Παναγίας Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου (8/9/2013).

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε την Κυριακή 8η Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, στον Ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου, ο οποίος πανηγυρίζει.

Το απόγευμα τελέστηκε Μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου και την παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους χριστιανών.

Ο Ναός της Παναγίας Νερατζιωτίσσης κτίσθηκε πριν το 1578 στα ερείπια του πρώτου ιερού της Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Ο Ναός αναστηλώθηκε το 1923 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργείται ανελλιπώς, αφού τελούνται καθημερινώς η Θεία Λειτουργία και οι λοιπές ακολουθίες.

 Η Παναγία η Νερατζιώτισσα είναι ο ιστορικός Ναός του Αμαρουσίου, το ευλαβές Καταφύγιο όλων των πιστών Χριστιανών του εύσημου αυτού και μεγάλου Δήμου της Αττικής, που προσελκύει καθημερινά πλήθη πιστών, τα οποία απευθύνονται στη χάρη της ικετευτικά και ευχαριστιακά για να εκφράσουν τα αισθήματά τους και να ζητήσουν την λύση των προβλημάτων τους.

  

                Ἀπολυτίκιον.

 Ἦχος πλ. α΄. Τόν συνάναρχον Λόγον.

 Καθοδήγει σούς δούλους, Νερατζιώτισσα,

 πρός τῆς ἀγάπης λειμῶνας

 καί τῆς εἰρήνης ταχύ,

 Ὁδηγήτρια, Παρθένε παντευλόγητε,

 Μῆτερ Χριστοῦ, ὡς σταθηρά

 ποδηγέτις εὐσεβῶν

 πρός δώματα σωτηρίας,

 ἁπάντων ἀπηλπισμένων

 ἐλπίς καί σκέπη καί κραταίωμα.

 

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email